Fotbalul in Cluj-Napoca

N-am putut sa nu observ deciziile luate de sefii de la CFR Cluj. Nu sunt cfr-ist, eu tin cu Rapidul, dar toate problemele create de CFR pot duce la lucruri mai grave.

Cronologic, ma refer la meciul CFR-Rapid din campionatul trecut, la care a fost dat un comunicat pe site-ul lor oficial, in care spunea ca biletele pentru galeria FC Rapid Bucuresti care au acces in Peluza 1-sector 28- pret 5 lei se vor distribui doar persoanelor care sunt membrii asociatiei suporterilor echipei FC Rapid. Chestia asta m-a afectat direct, eu intentionand sa fiu prezent pe stadion, la galeria oaspetilor. Pana la urma n-a cerut nimeni nimic, dar alti prieteni n-au vrut sa riste si au stat la tribuna. Pentru mine, un meci al Rapidului n-are farmec decat la galerie, oamenii sunt fantastici, atmosfera nu se poate descrie in cuvinte.

Peste o saptamana, o alta decizie m-a facut sa imi fie rusine ca au aceleasi culori ca Rapidul. In campionatul urmator, au repetat magaria. Desi s-au ars la tribunal, au continuat pe aceeasi directie. Suporterii au zis ca dezaproba chestia asta; in fond, ce vina au suporterii ca sefii unui club iau decizii proaste?

Punctul culminant a fost atins astazi, cand au fost facute publice preturile la derby-ul local. Preturile sunt scandaloase, unii suporteri vor sa boicoteze meciul, altii scriu scrisori, in speranta ca bataia de joc va inceta. Sefii de la CFR au motivele lor, desi ironia lor nu se compara cu cea a Universitatii. Ei zic ca oricum marea majoritatea a fanilor CFR au abonamente, deci masura este luata pentru a preveni prezenta fanilor de la U, care au fost prezenti in numar foarte mare la ultimul meci din Gruia. Totusi, intentia lor impinge la decizii extreme.

Nu mi se pare normal sa am nevoie de card de membru pentru a intra pe un stadion din Romania, sau de buletin specific unui judet. Nu ma deranjeaza sa mi se ceara buletinul sau sa ma controleze in chiloti, sunt un suporter pasnic, n-am nimic de ascuns si vreau doar sa ma bucur cand asist la un meci. M-am aprins pe tema asta deoarece consider ca cei de la CFR au intrecut masura cu decizia de astazi, au fost mai multe care s-au adunat si ma afecteaza si pe mine, sa stiu ca nu pot intra la un meci. Daca era doar chestia cu preturile, treceam cu vederea, cum a fost cazul izolat de la Astra – Petrolul, intamplat tot din cauza rivalitatii si incidentelor cu echipa adversa locala. Totusi, la derby-ul Ploiestiului preturile au fost de doua ori mai mici!

Suporterii nu mai sunt doriti pe stadioane…

Advertisements

2 responses to “Fotbalul in Cluj-Napoca

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: